Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG

29. 07. 2021. 21:50 >> 21:53

RAZNOVRSTAN SADRŽAJ

Dani dijaspore u Bijelom Polju

Dolazak u domovinu i zavičaj svojih roditelja podrazumijeva da se u kraju u kojem su odrastali Samirin i Benjaminov otac i majka odmor provodi u igri i druženju, i to što duže. U nekoliko rečenica stalo je sve ono što u tuđini djeca uče od svojih ukućana.

Naši iseljenici koji sa puno emocija i entuzijazma njeguju sve vrijednosti koje su sa sobom ponijeli u svijet, ne odriču se svojih korijena. Taj entuzijazam i ljubav prenose na potomke koji se okupljaju, osnivaju Udruženja Crnogoraca širom regiona i Evrope i promovišu crnogorsku kulturnu baštinu. Takav primjer dolazi iz Niša u kojem je sjedište Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije.

Počasni gosti na otvaranju programa Dana dijaspore u Bijelom Polju bili su njihovi članovi, glumci - animatori iz Aleksinca koji su za djecu iseljenika izveli predstavu "Zaljubljeni vitez od Morače".

Dani posvećeni iseljenicima vraćaju ljude porodicama i uspomenama. Život u inostranstvu nije ih odaljio od svoje matice sa kojom učvršćuju veze.

Dani dijaspore u Bijelom Polju kojima prisustvuje veliki broj iseljenika obiluju kvalitetnim i raznovrsnim sadržajima.

Centralnoj proslavi manifestacije koja će biti sjutra veče na gradskom trgu, prethode Okrugli sto i Biznis forum na kojima će se razgovarati o ulozi dijaspore u procesu evropske integracije i učešću iseljenika u stvaranju ekonomski jače i za život perspektivnije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније