Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2021. 12:57 >> 13:01

ABAZOVIĆ

Puna inkluzija Roma dužnost i obaveza

Inkluzija Roma će biti značajnija nego što je bila i oni će naći svoje mjesto pod suncem Crne Gore, kao i ostali građani u našoj državi. To je obaveza i dužnost, zagarantovana Ustavom, a ne dobra volja pojedinca ili institucije, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

 

Potpredsjednik Abazović je na događaju povodom Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta, saopštio da se obilježavanje 2. avgusta, konačno održava i u Crnoj Gori, naglašavajući da je Vlada tu da pošalje jasnu poruku romskoj zajednici da je više nego dobrodošla u punu inkluziju, u jednoj novoj i modernoj Crnoj Gori u kojoj ne postoje građani drugog reda.

Napominjući da je 30 do 50% svih žrtava holokausta bili pripadnici romske populacije, Abazović je naznačio da na sve žrtve treba gledati identično i saosjećati se sa onim što se desilo i to samo sa jednim ciljem - da se to više nikad ne ponovi.

,,Nadam se da ćemo učiniti sve da građansko društvo u Crnoj Gori zaživi, da prošlost ostavimo daleko iza nas, da gradimo jednu ljepšu, pozitivniju budućnost, budućnost inkluzije svih ljudi, svih naroda bez razlika, da gradimo jedno bogato društvo i da se sjećamo nevinih žrtava iz prošlosti", zaključio je Abazović u svom govoru.

Obilježavanje 2. avgusta organizovalo je Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava - Direkcija za inkluziju Roma i Egipćana u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније