Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ RTCG portal ]

30. 07. 2021. 18:28   >>  18:29 2

GLAVNI GRAD

Požar lokalizovan, navodi MUP-a netačni

Službe zaštite i spašavanja Podgorice i ostale gradske službe i preduzeća lokalizovale su požar na brdu Gorica, koji se danas ponovo aktivirao. Iz Glavnog grada poručuju da navodi Ministarstva unutrašnjih poslova, da gradske službe nijesu uklonile velike količine gorivog materijala sa područja brda, nijesu istiniti i apeluju da se u funkciju stavi i drugi specijalni avion MUP-a za gašenje požara.

"Gradsko preduzeće Zelenilo se savjesno ophodi prema svim javnim zelenim površinama u gradu, a svjesni značaja park-šume Gorica, posebna pažnja bila je usmjerena na njenu protivpožarnu zaštitu. U tom smislu realizovan je veliki broj akcija uklanjanja suvih i oborenih stabala, pa je od januara 2021. godine iz ove park šume uklonjenjo 155 ovakvih stabla, te odveženo 40 kamionskih tura biljnog otpada. Osim toga, u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode, nakon akcija čišćenja, izvršen je odvoz još 17 kamionskih tura biljnog otpada", navode iz Glavnog grada. 

 

Kada je riječ o košenju, navode da je ono realizovano na 50.000m² uz staze, oko platoa i oko Spomenika palim borcima.

"Što se tiče manipulisanja činjenicama u vezi sa ispravnošću hidranata na brdu, vrlo je lako demantovati te iskaze time što su pripadnici Službe zaštite i spašavanja cistijerne vodom punili upravo na donjim kotama brda. Međutim, zbog tehničkih karakteristika sistema i činjenice da je na gornjim kotama brda slabiji pritisak, ovaj rizik nijesmo htjeli preuzeti, pa je procjena stručnih ekipa bila da je efikasnije nastaviti dopunu aktiviranjem cistijerni Zelenila, Čistoće i Vodovoda", piše u saopštenju. 

Glavni grad, kako su naveli, još jednom iskazuje poštovanje prema kolegama iz Službe zaštite i spašavanja koji već trideseti sat neumorno rade na očuvanju Gorice.

"Apelujemo na Ministarstvo unutrašnjih poslova da za ove namjene stavi u funkciju i drugi specijalni avion za gašenje požara koji imaju u svojoj floti, kao i na Ministarstvo odbrane da ponovo stavi na raspolaganje helikoptere", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније