Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 08. 2021. 18:50 >> 18:54
4

POVODOM 4. AVGUSTA

Đukanović čestitao Dan opština Petnjica i Plužine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitke povodom 4. avgusta – Dana Opštine Petnjica i Dana Opštine Plužine.

“Osamdeset godina od prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u ratom porobljenoj Evropi s pijetetom se prisjećamo žrtava petnjičkog kraja i doprinosa Bihoraca Narodnooslobodilačkoj borbi. Neprolazne vrijednosti multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka i razvoja Petnjice", napisao je Đukanović,

Kako je istakao, odgovoran i proaktivan odnos prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Petnjice, infrastrukturno povezivanje sa ostatkom Crne Gore i regiona, najbolji su put daljem napretku i razvoju posebno u vremenu kada sinergijski moramo djelovati u cilju saniranja sveukupnih posledica pandemije Covid-19.

"Nadam se da će i Vlada svojom politikom podržati nastavak aktivnosti na ostvarenju ravnomjernog regionalnog razvoja, i kroz adekvatnu investicionu podršku projektima u ovom kraju, koji vode ekonomskom oporavku i povratku na stope dinamičnog rasta u cilju unaprijeđenja kvaliteta života svih građana Petnjice”, kazao je Đukanović.

Povodom 4. avgusta – Dana Opštine Plužine, predsjednik je kazao da je praznik koji se obilježava u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka prilika za podsjećanje na velike žrtve i podvige Pivljana u Narodnooslobodilačkoj borbi.

"Na nama je da sačuvamo sjećanje na njih, da budućim generacijama prenesemo antifašističke vrijednosti i ne dozvolimo njihovo skrnavljenje dajući na taj način doprinos razvoju moderne, evropske i građanske Crne Gore. Danas kada je naša zemlja suočena sa zdravstvenim, ali i ekonomsko-socijalnim posljedicama pandemije COVID-19, više nego ikad nam je potrebno zajedništvo i posvećenost u valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Pivskog kraja", napisao je Đukanović u čestitki.

Kako je zaključio, uvjeren je da će lokalno rukovodstvo u tome imati i podršku Vlade, kako bi se postigao što skoriji ekonomski oporavak i snažan strateški razvoj, na dobrobit svih građana Plužina i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније