Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 08. 2021. 18:52   >>  18:52

SELO NIJE UGROŽENO

Požar na Bunetini i dalje napreduje ka vrhu planine

Pljevaljski vatrogasci uspjeli su da djelimično suzbiju širenje velikog šumskog požara na Bunetini, ali vatra i dalje nekontrolisano napreduje ka vrhu planine, kazao je Televiziji Crne Gore, komandir pljevaljske Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić.

Ranije danas trebalo je da helikopteri prevezu vatrogasce visočije uz planinu kako bi dejstvovali i na tom području, ali se prema Čavićevim riječima odustalo od tog plana.

„Vjetar je promijenio pravac i lokaciju na koju je bilo planirano da uputimo ljudstvo napunio je gustim dimom, zbog čega smo odustali od slanja ekipe“, pojasnio je Čavić.

Požar se, dodao je, i dalje nekontrolisano širi uz planinu.

„Suzbili smo požar sa tri strane, ali se on nekontrolisano širi uz planinu. Tamo ne možemo da priđemo ni na koji način, ni mehanizacijom ni pješke“, rekao je Čavić.

Pljevaljski vatrogasci se sa vatrenom stihijom na Bunetini bore od juče. Vatra je zahvatila četinarsku šumu, nisko rastinje i travu, a obližnje selo Glibaći za sada nije ugroženo.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније