Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

10. 08. 2021. 07:36 >> 19:57
2

PODACI

Na privatnim klinikama radi 110 doktora iz KCCG

Bivša uprava Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dala je saglasnost za 110 ljekara i 16 medicinskih sestara i tehničara za rad u privatnim klinikama, piše Dan.

Da li je u međuvremenu taj broj smanjen ili povećan Dan nije uspio da dobije informacije od nove uprave.

Na spisku koji je tom listu dostavila Alternativa Crna Gora, pored imena ljekara koji su dobili saglasnost za rad van KCCG, precizirane su i klinike u kojima doktori i medicinsko osoblje rade, a u pitanju su privatne klinike u Podgorici.

Iz Alternative kažu da dozvole za rad van KCCG mogu biti jedno od objašnjenja zašto se u najvećoj državnoj zdravstvenoj ustanovi i po nekoliko mjeseci čeka na pregled ili neku od procedura.

"Zašto imamo tako duge redove čekanja u medicinskim ustanovama? Zato što naš državni sistem bukvalno obezbjeđuje kadar privatnim bolnicama! Jedno vrijeme je bilo zabranjeno da doktori koji rade u državnim ustanovama istovremeno rade i u privatnim ordinacijama, jer je to sukob interesa. Kako taj princip funkcioniše, vidimo po spisku iz Kliničkog centra Crne Gore. Preko 100 ljekara najvažnijeg medicinskog centra u Crnoj Gori padi i u privatnim ordinacijama! Među njima je bila i sadašnja ministarka zdravlja, koja je pored karijere u KCCG, ostvarivala i dodatak na platu u privatnoj klinici. Da li onda možemo očekivati reformu zdravstva, skraćivanje vremena čekanja na medicinsku uslugu ili poboljšanje uslova liječenja?! Sumnjamo, jer dosadašnja organizacija posla nije to pokazala", navode iz Alternative.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније