Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2021. 09:17 >> 09:41
3

MRAČEVIĆ

Cilj da se plivačka sezona na Škveru produži

Direktor PVK Jadran Carine Miloš Mračević, kaže da je nakon urušavanja bazena u Institutu "Dr Simo Milošević", cilj da se plivačka sezona na Škveru produži, te da već traže rješenja za to. Nada se da će do 1. septembra imati jasne odgovore i o tome šta se i kako može učiniti sa rekonstrucijom urušenog bazena u Igalu.

“Jedna od akcija je da pokušamo da produžimo sezonu korišćena otvorenog bazena na Škveru. Mi smo ljetnji bazen koristili do sredine oktobra, već radimo neke modifikacije na sistemu grijanja, kako bi pokušali taj rad da pokušamo da produžimo u slučaju povoljnih vremenskih uslova, ali i da na proljeće da krenemo ranije. Razrađujemo i neke modalitete pokrivanja bazena, da li nekim pokretnim krovom ili balonom, već smo u kontaktu sa firmama koje bi mogle dati neka brza rješenja”, kazao je Mračević, za Jutarnji program TVCG.

On kaže da su održani sastanci sa predstavnicima Opštine Herceg Novi i Instituta u Igalu i pokušavaju da naprave plan i strategiju šta sa bazenom u Igalu.

“Ne može se to za dan uraditi, moraju komisije izaći na teren, kada se takav objekat uruši moraju da prođu procedure”, naveo je Mračević i dodao da slijedi uglanjanje urušenog krova, što kako dodaje, nije lako jer je za to potrebna teška mehanizacija i zatvaranje saobraćajnice.

“Nadam se da ćemo do 1. septembra imati jasne odgovore o tome šta se i kako može. Za početak da produžimo sezonu na Škveru, da taj zimsli period bez bazena skratimo na što manje. Nije sve u ovom trenutku ni u novcu, iako je potreban, ali neka rješenja se moraju čekati i mjesecima jer je riječ o velikim bazenima. Izrada pravih rješenja iziskuje i novac i vrijeme”, zaključio je Mračević i dodao kako se nada da se za rekonstrukciju bazena u Igalu neće čekati koliko se čekalo u Kotoru, jer je to, kako dodaje nedopustivo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније