Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2021. 10:15 >> 10:16
4

CRNOGORSKI POKRET

"Odustanite od ustoličenja na Cetinju"

Korodinator Crnogorskog pokreta za Podgoricu Zoran Mugoša pozvao je aktuelnu vlast da, kako kaže, odustanu od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 4. avgusta.

“U najboljoj namjeri pozivam sadašnje vlasti Crne Gore, bez obzira što ih ne doživljavam kao svoje, da se manu ćorava posla i odustanu od namjere ponižavanja Crnogoraca i Crne Gore ustoličenjem na Cetinju i taj čin obave u nakom drugom mjestu, recimo, u hramu SPC u Podgorici, ili u hramu u Baru. Inače će oni biti odgovorni za sve posljedice koje mogu proizaći iz bezočne namjere da se Joanikije ustoliči u gradu u kojem SPC plebiscitarno nije dobrodošla”, poručio je Mugoša.

Tim činom, kako ističe Mugoša, vlast produbljuje dalje nacionalne raskole i netrpeljivosti, a primoravanjem Crnogoraca na pobunu, kako dodaje, vlast ubrzava sebi politički kraj.

“Nema izgovora! Nema opravdanja! Svi na Cetinje 4. septembra! Pokažimo od kakvog smo kova i da nas ne može niko gaziti, ponižavati i praviti građanima drugog reda u sopstvenoj državi. Vidimo se na Cetinju!”, zaključio je Mugoša u izjavi za medije.

On je pitao da li imaju pravo, Crnogorci i svi oni kojima je Crna Gora na srcu, da ćutke, pognutih glava gledaju na, kako kaže Mugoša, čin ponižavanja svoje države.

“Samo mi svojim prisustvom možemo pokazati domaćim potuđenicima, onima za koje rade i čitavom svijetu da Crna Gora nije dio "srpskog sveta", da je Crna Gora suverena, nezavisna, država svih naroda, antifašistička, evropska, multikonfesionalna i da su Crnogorci zaloga očuvanja svih tih atributa”, zaključio je Mugoša.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније