Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 08. 2021. 13:16   >>  15:29

NP LOVĆEN

Voda iz bazena za brže gašenje požara

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje i danas su na terenu.

Cetinjski vatrogasci zajedno sa Avio-helikopterskom jedinicom Vojske Crne Sore i službama Nacionalnog parka Lovćen i danas gase požar na tom području.

"Nakon gašenja požara na Bukovici u NP Lovćen, u toku je još jedna akcija u ovom zaštićenom području. Na gašenju preostalih potencijalnih požarnih mjesta angažovani su Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene NP Lovćen, Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje, kao i dva helikoptera Vazduhoplovne jedinice Vojske Crne Gore", saopšteno je iz NPCG.

Direktor nacionalnog parka Lovćen Vladimir Martinović kazao je za Radio Crne Gore da je riječ o nepristupačnom terenu pa je gašenje moguće samo iz vazduha i da su u cilju bržeg dejstva helikoptera ponovo instalirali bazen sa vodom na Njegušima kako bi helikopteri brže punili vodu

Dodao je i da je situacija na terenu pod kontrolom i da su se veoma brzo organizovali, te da sve protiče bez poteškoća.

Martinović je kazao je da se akcija realizuje u saradnji sa Vazduhoplovnom eskadrilom i opštinskom vatrogasnom jedinicom Prijestonice Cetinje jer su se na nekolika mjesta pojavile naznake u vidu žarišta i dima koji se spuštao prema Njegušima.

"Ipak, izuzetno je dobra organizacija svih nadležnih subjekata i dajemo svi svoj maksimum kako bi suzbili u potpunosti sva potencijalna žarišta", kazao je Martinović.

Svi angažovani u lokalizovanju požara pružaju svoj maksimum, iako su tokom proteklih dana učestvovali u gašenju požara i na drugim lokacijama.

"NP Lovćen se posebno zahvaljuje Helikopterskoj eskadrili Vojske Crne Gore jer su se oni, pored svih požara koji bukte, apsolutno svaki put odazvali i bez čije pomoći ne bi mogli puno da uradimo",zaključio je direktor NP Lovćen.

Iz NPCG podsjećaju da je požar koji je 16. avgusta izbio na Bukovici u ovom zaštićenom području, i za koji postoji sumnja da je podmetnut, nakon dva dana lokalizovan.

"Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve korisnike prostora da se sa najvećom pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima zaštićenih područja, kao i da izbjegavaju aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara", dodaje se u saopštenju.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović saopštio je Radiju Crne Gore da su i dalje aktivni požari u Katunskoj nahiji koji bukte danima i tamo su danas upućeni vatrogasci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније