Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2013. 16:42   >>  16:43

STOJANOVIĆ U NJEMAČKOJ

Dobra saradnja sa njemačkom policijom

Prioritetne aktivnosti Uprave policije, u okviru obaveza koje je Crna Gora preuzela shodno poglavlju 24, usmjerene su na efikasnu primjenu zakona i unapređenje kapaciteta za vođenje najkompleksnijih istraga organizovanog kriminala i korupcije, poručio je direktor UP, Slavko Stojanović.

 

Stojanović je danas u zvaničnu posjetu primio predsjednika Pokrajinske kriminalističke policije Baden Virtemberga Ditera Šnajdera.

"Stojanović je kazao da su prioritetne aktivnosti Uprave policije MUP-a Crne Gore, u okviru obaveza koje je država preuzela shodno Pregovaračnom poglavlju 24, usmjerene na efikasnu primjenu usvojenog zakonodavnog okvira, unapređenje kriminalističko-istražnih kapaciteta za vođenje najkompleksnijih istraga organizovanog kriminala i korupcije, i na jačanje međuagencijske, regionalne i međunarodne policijske saradnje", saopšteno je iz UP.

Kako se navodi, crnogorska policija ima izuzetnu saradnju sa policijom Baden Virtemberga, i sa policijom Njemačke na saveznom nivou, sa kojima je do sada realizovala niz projekata na jačanju kapaciteta za borbu protiv savremenih oblika kriminala.

"S tim u vezi, na osnovu Memoranduma o saradnji između policija Crne Gore i Savezne pokrajine Baden Virtemberg, pripadnici Sektora granične policije pohađali su specijalističke obuke u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, kada je u pitanju prekogranični i transnacionalni kriminal, prioritetne aktivnosti crnogorske policije usmjerene na vršenje djelotvornog nadzora i granične kontrole državne granice.

"Kao i na savremeno tehničko opremanje, stručno usavršavanje policijskih službenika u cilju sprječavanja krijumčarenja i trgovine ljudima, otkrivanja falsifikovanih putnih isprava i preventivnog djelovanja na nezakoniti prelazak državne granice i nezakoniti boravak u zemlji", dodaje se u saopštenju.

Stojanović je naveo da, u odnosu na konkretnu razmjenu operativnih informacija sa Kancelarijom Interpola u Visbadenu, UP kontinuirano sprovodi aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju značajnog broja organizovanih kriminalnih grupa, uključujući lociranje i hapšenje lica koja se potražuju na međunarodnom nivou.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније