Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

JBČ

24. 08. 2021. 11:59   >>  12:00

VD DIREKTORICE

Kontić na čelu Insituta za ljekove i medicinska sredstva

Na sjednici Upravnog odbora Instituta za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) za vršiteljku dužnosti direktorice Instituta imenovana je Mira Kontić, saopšteno je iz Instituta.

Kako ističu iz Instituta, Kontić je kandidatkinja sa više od petnaest godina iskustva na najodgovornijim pozicijama u različitim oblastima javnog zdravlja.

Dodaju a je Kontić odabrana nakon detaljne analize kvalifikacija prijavljenih kandidata, a u skladu sa javnim interesom, Zakonom o ljekovima i Statutom Instituta.

Na sjednici je, kako su kazali, konstatovano da je od izuzetnog značaja da se za v.d. direktora izabere lice koje će efikasno i odgovorno raditi na izvršavanju ovih odluka.

"Neophodno je postaviti temelje za dalji razvoj ove institucije, na čelu sa liderom sa iskustvom u javnoj administraciji, regulativi u oblasti ljekova i medicinskih sredstava, evropskim integracijama, a naročito u institucionalnoj saradnji sa državnim i nevladinim sektorom, kao i farmaceutskom industrijom. Građenje čvrstih, partnerskih i ravnopravnih odnosa sa svim činiocima u sistemu doprinijeće jačanju Instituta, ali i razvoju farmaceutske industrije, kao i privrede u cjelosti", kazali su iz CInMED-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније