Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

24. 08. 2021. 14:13 >> 14:15

LEKOVIĆ

Neiskorišćena budžetska sredstva iskoristiti za školske pribore

Predsjednik Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Momčilo Leković saopštio je da iz te partije predlažu da Opština Bar neiskorišćena budžetska sredstva u iznosu od 25 hiljada eura, preusmjeri kao pomoć roditeljima za kupovinu školskog pribora.

"Opština Bar je prošle godine Budžetom za 2021. godinu za kupovinu besplatnih udžbenika za đake prvake, opredijelila skromnih 25 hiljada eura. Međutim, kao što znamo Skupština Crne Gore je ove godine izglasala obezbjeđivanje i dodjelu besplatnih udžbenika za sve osnovce u Crnoj Gori, pri čemu je distribucija udžbenika već počela. Tako da će ova sredstva vjerovatno ostati neutrošena, odnosno ostaće na računu Opštine Bar", navodi u saopštenju.

Kako je istakao, u Baru nažalost postoji veći broj roditelja koji nijesu u prilici da svojoj djeci obezbijede odnosno kupe adekvatan školski pribor.

Pandemija korona virusa, kaže, ispraznila je i onako skromne kućne budžete. Pritom, ističe Leković, postoji i zavidan broj socijalno ugroženih porodica.

"Zato je naš predlog da se sredstva koja su bila namijena za kupovinu udžbenika za đake prvake preusmjere za kupovinu osnovnog školskog pribora, pri čemu bi prioritet imale socijalno ugrožene porodice. Naravno, ukoliko bi kod predsjednika Opštine i aktuelnog opštinskog rukovodstva postojala volja i želja da se iznos od 25 hiljada dodatno uveća, korišćenjem prije svega sredstava iz tekuće rezerve, odbornički klub Demokratske Crne Gore podržaće i to uvećanje", kazao je Leković.

Leković je poručio da, ukoliko je potrebno sazvati sjednicu Skupštine opštine kako bi se ova stavka u Budžetu izmijenila, stoje na raspolaganju i predlažu da se dnevnice za prisustvo sjednici prisutnih odbornika takođe preusmjere za ovu namjenu.

"Model i način distribucije školskog pribora, prijave kao i svu drugu administraciju ostavljamo Opštini na utvrđivanje, pri čemu napominjemo da se početak školske godine bliži i da bi bilo potrebno odmah reagovati", zaključuje u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније