Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

24. 08. 2021. 17:09   >>  17:11 5

VLADA CG

Netačnim informacijama ne podizati tenzije

Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore saopštio je da nijesu toku zajedničke aktivnosti bezbjednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Biro za operativnu koordinaciju reagovao je povodom teksta koji je objavljen danas u dnevnom listu Pobjeda pod naslovom „Procjenu rizika daće „Kobre“ i „BIA“. 

Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

“Netačni su navodi u tekstu da su u toku zajedničke aktivnosti bezbjednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom. Ukoliko na navedeni događaj bude planiran dolazak štićenih ličnosti Republike Srbije, naš obavještajno – bezbjednosni sektor će samostalno i u saradnji sa bezbjednosnim službama Republike Srbije omogućiti štićenim ličnostima bezbjedan boravak u Crnoj Gori, što podrazumijeva i zajedničke aktivnosti sa pomenutim bezbjednosnim službama Republike Srbije, ukljčujući Odred vojne policije specijalne namjene „Kobra“ čiji je jedan od zadataka procjena, planiranje i realizacija bezbjednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata Republike Srbije”, poručuju iz Biroa za operativnu koordinaciju.

To je, kako kažu, uobičajena i ranije praksa prilikom posjete štićenih ličnosti iz Republike Srbije našoj državi.

”Apelujemo na medije da netačnim informacijama ne podižu tenzije, te građane dovode u zabludu, već da svojim profesionalinim djelovanjem doprinesu jačanju tolerantnosti i učvršćivanju međunacionalnog i međuvjerskog sklada u Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju Biroa za operativnu koordinaciju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније