Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

JBČ

26. 08. 2021. 17:57   >>  18:14 2

DF POZIVA

"Razriješiti Katnića, uhapsiti članove kolegijuma UP"

Demokratski front (DF) pozvao je vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca (VDT) Dražena Burića da odmah razriješi dužnosti glavnog specijalnog tužiloca Milivoja Katnića, koji je, kako su kazali, danas, "svjesno i sa umišljajem, pokušao da obmane crnogorsku javnost". On su pozvali i tužilaštvo da odmah uhapsi i otvori krivični postupak protiv svih članova kolegijuma direktora Uprave policije (UP).

"Danas je crnogorska javnost, konačno dobila jasnu i nespornu informaciju da je menadžment Uprave Policije na čijem je čelu tada bio Vesko Damjanović, koga je za V.D. direktora Uprave policije postavila Vlada Zdravka Krivokapića, skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru ubicama Kavačkog klana Belivuku i Miljkoviću", kazali su iz DF-a.

DF poziva VD VDT Dražena Burića da odmah, bez odlaganja, razriješi dužnosti Milivoja Katnića, koji je, kako su kazali, danas, "svjesno i sa umišljajem, pokušao da obmane crnogorsku javnost, izjavom da je kolegijum Ministar unutrašnjih poslova donio tu spornu odluku".

"Poznata je činjenica da je Milivoje Katnić u dubokim, ličnim, prijateljskim vezama i odnosima sa Zoranom Lazovićem koji je bio zamjenik direktora UP i član kolegijuma UP koji je donio spornu odluku, pa postoji osnovana sumnja da je Katnić pokušao javno da zaštiti svog pobratima od krivične odgovornosti, što samo po sebi predstavlja krivično djelo i dovoljan razlog da ga VD VDT Burić odmah razriješi dužnosti. Posebno, jer u svom postupanju u ovim procesima on jasno iskazuje svoju ličnu povezanost sa Lazovićem što ga čini pristrasnim i subjektivnim za obavljanje ove dužnosti. Posebno kada treba da postupa u slučajevima u kojima se pojavljuje interes njegovog pobratima", navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali i tužilaštvo da odmah liši slobode i otvori krivični postupak protiv svih članova kolegijuma direktora UP.

"Koji su, učestvovali u donošenju te skandalozne odluke koja se ne može drugačije tretirati osim kao saučesništvo u vršenju teških krivičnih djela od strane visokih funkcionera UP", navode iz DF-a.

Oni ističu da se svako odlaganje jasnih i beskompromisnih odluka državnih organa, a prije svega VDT-a u ovom, kako ističu, izuzetno važnom slučaju, može treatirati kao "kapitulacija države pred mafijom i uvođenje Crne Gore u destabilizaciju i sukobe".

"Država mora biti jača od mafije", poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније