Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

J.BČ.

31. 08. 2021. 16:55 >> 17:00
1

PRIZNANJE ZA HRABROST I ORGANIZACIJU

Abazović čestitao vatrogascima i Direktoratu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je vatrogascima i Direktoratu za vanredne situacije i odao priznanje za hrabrost i dobru organizaciju.

"Na kraju požarne sezone imali smo potrebu da vam čestitamo na velikom trudu i radu koji ste uložili kako bi se sve držalo pod kontrolom. Uložili ste veliku energiju i trud. Svim vatrogasnim jedinicama u Crnoj Gori treba odati priznanje za hrabrost i dobru organizaciju. Čestitam Vojsci na podršci, svim službama i građanima koji su nesebično pomagali da se požari suzbiju", kazao je Abazović na prijemu koji je Kabinet potpredsjednika Vlade upriličio nakon velikih požara koji su pogodili više opština širom države.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, naveo da svi treba da uložimo više kako bi požarnu sezonu 2022. godine dočekali u mnogo boljem ambijentu. On je istakao da je u razgovorima sa ministrom unutrašnjih poslova iznesene mnoge ideje koje se tiču poboljšanja materijalnog statusa pripadnika Službi zaštite i spašavanja, ali i poboljšanja opreme sa kojom oni raspolažu.

Zoran Miljanić, državni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova, se zahvalio svim službama koje su dale doprinos da se zaštite ljudi, objekti i priordna bogatstva, posebno ističući inovacije i improvizaciju koja je primijenjena u gašenju požara na Njegušima. On je istakao da su vatrogasci, uz pomoć pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore, uložili nadljudske napore kako bi se posao obavio i da MUP podržava inicijative koje se tiču beneficiranog radnog staža vatrogasaca.

„Želim da se zahvalim lokalnim potpredsjedniku Vlade na upriličenom sastanku i istaknem doprinos lokalnih službi zaštite i spašavanja koji su uvijek prvi na udaru tokom požarnih sezona. Zahvalnost dugujemo helikopterskoj službi MUP i Vojske Crne Gore koji su dali nesebičan doprinos. Svi smo bili na vezi i pružali maksimum, što je dalo odlične rezultate. Tokom ove sezone registrovali smo što treba unaprijediti u sistemu zaštite i spašavanja, kako bi unaprijedili taj sistem pred nekim novim izazovima koji slijede“, istakao je generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica i predsjednik Saveza vatrogasaca Crne Gore Goran Janković naveo je da je Služba Glavnog grada godišnje pokriva oko 60% intervencija na nivou Crne Gore koje se dese na teritoriji Glavnog grada. On je istakao da će na kraju požarne sezone od Vlade i Skupštine tražiti podršku za izmjenu zakonske regulative koja će poboljšati položaj vatrogasaca, ali i unaprijediti sistem zaštite i spašavanja i pooštriti Krivični zakon koji se tiče kažnjavanja neodgovornih lica koji uzrokuju požare.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović zahvalio se nadležnima na pomoći koja je Službi na čijem je čelu pružila tokom požara koji su pogodili teritoriju Prijestonice, kao i kolegama iz Podgorice, Nikšića, Budve, Kotora i Herceg Novog. Takođe, Ćećanović je istakao i pomoć koju je pružila Prijestonica Cetinje, ali i građani i privatnici koji su izašli u susret na požarima pogođenim područjima.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje Milonja Rakonjac istakao je da u njegovoj opštini požarna sezona počinje dosta ranije i da su ove godine, za razliku od prethodnih bili pošteđeni teških situacija. On je naglasio probleme sa kojima se vatrogasci susrijeću u mnogim lokalnim zajednicama, radeći poslove za koje nijesu nadležni.

Sastanku su, prisustvovali i Igor Delević, načelnik aviohelikopterske jedinice MUP-a, Bojan Blagojević, komandant vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, predsjednik Saveza vatrogasaca Crne Gore kao i Filip Adžić i Miodrag Laković, savjetnici potpredsjednika Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније