Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

03. 09. 2021. 10:29 >> 10:29
2

LPCG

Osudili zatvaranje Granda, traže ostavke

Liberalna partija osuđuje zatvaranje hotela "Grand" na Cetinju sa, kako su kazali, jasnim ideološkim motivima. Oni traže da nadležni ponude javne ostavke zbog zloupotrebe zakona.

“Ova vlast još jednom dokazuje da joj prioritet nije ekonomija, slobodno društvo i tržište već isključivo uskonacionalistički interesi i interesi inostranih centara moći. Privreda je žrtva, dakle, kleronacionalizma ove vlasti koja se usudila da zatvori čitav jedan hotel u Prijestonici samo kako kojim slučajem neko ne bi noćio u hotelu i bio na građanskom okupljanju i iskazivanju demokratskih stavova protiv šovinizma i mržnje”, navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da su Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile zatvaranje hotela Grand na Cetinju zbog neizdavanja računa od dva i četiri eura,”što dovoljno govori u prilog o motivima ovog sramnog poteza”.

“Nadležni koji su odgovorni za ovu uzurpaciju moraju ponijeti odgovornost i ponuditi javnosti ostavke zbog zloupotrebe zakona i uzurpaciju nadležnosti za interese kleronacionalističke grupe bliske vrhu", navodi se u saopštenju.

Podržavaju još jednom iskazivanje demokratskog i građanskog protesta.

"Pozivamo sve građane Cetinja i Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi trebaju biti na Cetinju 5. septembra , bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније