Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

05. 09. 2021. 13:05   >>  13:06

SAFE JOURNALISTS

Policija da zaštiti novinare i spriječi nove incidente

Mreža Safe Journalists osudila je današnji napad na televizijsku ekipu N1 na Cetinju i zatražila od policije da pronađe i privede one koji su ih danas napali, zaštiti novinare tokom protesta i spriječi nove incidente.

Reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić, kako je saopšteno iz iz Safe Journalists, uživo je izvještavala o situaciji na ulicama Cetinja.

"Policija je neprestano bacala suzavac da rastjera demonstrante. Grupe građana koji su se razišli po ulicama, napale su televizijsku ekipu zbog snimanja i gađale ih kamenjem", piše u saopštenju.

Ističu da su već upozoravali da će tokom ustoličenja na Cetinju postojati mogućnost da novinari koji izvještavaju budu ugroženi.

"Nažalost, sve ukazuje na to da napetosti neće samo splasnuti, pa naša Mreža apeluje na predstavnike vlasti i policiju da učine sve što je u njihovoj moći kako bi spriječili dalje nasilje i krvoproliće", dodaje se u saopštenju.

Navode i da će obavijestiti sve relevantne nacionalne i međunarodne aktere o ovom slučaju.

"Svaki napad na novinare/ke napad je na javni interes, demokratiju i prava svih građana", poručuju iz Safe Journalists.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније