Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: I. P. ]

06. 09. 2021. 07:41   >>  15:45 21

VUJIČIĆ SMATRA

Nema pobjednika, CG društvo je poraženo

U Crnoj Gori nakon nereda na Cetinju koji su prethodili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru nema pobjednika, a sada je najveća odgovornost na političkoj eliti, ocijenio je zamjenik predsjednika Građanske alijanse Zoran Vujičić


On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se, nakon što se sumiraju rezultati, može reći da nema pobjednika.

Iako je država ispunila svoj cilj, a Crkva uradila ono što je trebalo da uradi, mi kao društvo smo, ocjenjuje Vujičić, poraženi.

"Mi iz Građanske alijanse smo unazad mnogo vremena govorili da je potreban dijalog, ne samo za ovu, nego brojne teme koje opterećuju crnogorsko društvo. Ovo će dodatno podijeliti društvo i pred nama je težak period da se pogledamo u oči i kažemo šta mi želimo", rekao je Vujičić.

Smatra da je najveća odgovornost na političkoj eliti, koja mora da shvati da svi mi moramo da živimo zajedno.

Najveća briga crnogorskim političarima bi trebalo da bude ekonomija, iako su im u fokusu sve druge teme: "Zabrinjava da nema dijaloga između oponenata, ne možemo da krenemo s mrtve tačke, a kako vrijeme odmiče razlike su sve veće".

On kaže da su u razgovoru s građanima Cetinja došli do zaključka da su ogorčeni na postupanje policije, zbog prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava.

"I jeste došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava, naročito u centu, u onom uskom grlu, gdje se i kasnije tokom dana osjećao jak miris hemijskih supstanci", istakao je on.

Konstatovali su, kaže, da je u najvećoj mjeri rad policije bio profesionalan jer nijesu koristila fizička sredstva prinude, što tokom ranijih protesta nije bio slučaj.

Upozorava da crnogorsko društvo ne zna za dijalog, već samo za debatu, napominjući da crnogorski lideri ne žele da čuju jedni druge: "Moramo raditi na prevazilaženju razlika. Sve se to može prevazići, ali lideri kao da to ne žele, kao da žele da na razlikama i podjelama ostvaruju pobjede".

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније