Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

06. 09. 2021. 11:27   >>  11:29

NP SKADARSKO JEZERO

Krivolovci pobjegli, zaplijenjeni čamac, akumulator...

Dvije osobe zatečena su u subotu u nezakonitom izlovu ribe, uz pomoć agregata, u Gostiljskoj rijeci, na Skadarskom jezeru. Iz Nacionalnih parkova Crne Gore saopšteno je da su oni, nakon potjere, uspjeli da pobjegnu, a nadzornici su zaplijenili čamac, pretvarač, vesla, sondu, akumulator i oko sedam kilograma ribe.

"Izlovljavanje ribe uz pomoć nedozvoljenih sredstava kao što je u ovom slučaju upotreba agregata, negativno utiče na ukupan životinjski svijet akvatorijuma i ostavlja dugoročne posljedice po riblji fond. Upravo u tom pravcu, Nacionalni park očekuje podršku svih savjesnih korisnika, prije svega, svih registrovanih ribolovaca, kako bi u zajedničkoj borbi protiv krivolova postigli najviši stepen fizičke zaštite jezera“, kazao je direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i NP Skadarsko jezero, kako su saopštili, istrajni su u namjeri da spriječe svaki vid nelegalnih aktivnosti na prostoru parka.

Apeluju na sve građane koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda da prijave nepravilnosti na dežurni broj Službe zaštite 068/526-440.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније