Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

06. 09. 2021. 13:35   >>  13:36

DZ PODGORICA

Za sedmicu odrađeno preko 39.000 pregleda

U Domu zdravlja (DZ) Podgorica prošle sedmice odrađeno je 39.027 pregleda, uslužnih intervencija i uzorkovanja, saopšteno je iz te ustanove.

Oni su kazali da su izabrani doktori za odrasle odradili 15.718 pregleda, dok su izabrani doktori za djecu uradili 8.193 pregleda.

Kod izabranih doktora za žene urađeno je 1.040 pregleda, u Centru za mentalno zdravlje 370, dok je 47 pregleda obavljeno u Centru za djecu sa posebnim potrebama.

“Obavljeno je i 386 pregleda i 486 rendgen (RTg) pregleda u Centru za RTg i ultrazvuk, 58 pregleda u Jedinici za fizikalnu terapiju, 165 pregleda u Internističkoj ambulanti”, kazali su iz DZ Podgorica.

Oni su naveli da su pružili 72 usluge u Savjetovalištu za prevenciju, kao i da su obavili 55 pregleda u Centru za plućne bolesti i TBC (tuberkulozu).

“Takođe, naš Centar za laboratorijsku dijagnostiku je uradio 3.875 uzorkovanja, dok je Jedinica za patronažu obavila 5.426 kućnih posjeta”, rekli su iz DZ.

U dijelu koji se odnosi na COVID 19 usluge, kako su kazali, kod Izabranog doktora za odrasle odrađeno je 1.720 pregleda, kao i 207 RTg pregleda.

Kada je riječ o ovom segment usluga, u DZ Podgorica je urađeno 1.209 uzorkovanja za laboratorijsku dijagnostiku, a Jedinica za patronažu je obavila 3.117 kućnih posjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније