Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 09. 2021. 18:24   >>  18:49

EPCG

Sanitetska oprema donirana vrtiću "Đina Vrbica"

Elektroprivreda Crne Gore donirala je sanitetsku opremu JPU „Đina Vrbica“. Direktorica vrtića Ivana Razić kazala je da ovaj gest dobija naročito veliki značaj kada se ima u vidu stanje u kome se trenutno nalazi vaspitno-obrazovni sistem, u kontekstu suočavanja sa epidemiološkim rizicima.

Elektroprivreda Crne Gore je, kako su kazali, polazeći od čvrste usmjerenosti ka društveno odgovornom poslovanju, uz puno razumijevanje za teškoće s kojima se naša zemlja suočava u pogledu jačanja kapaciteta za zaštitu i očuvanje zdravlja tokom pogoršane epidemiološke situacije, istrajna u namjeri da pruži pomoć javnim ustanovama, s naglaskom na one u kojima borave djeca.

Shodno takvom opredjeljenju, izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, danas je, na sastanku sa Ivanom Razić, direktoricom JPU „Đina Vrbica“ iz Podgorice, ovoj instituciji uručio donaciju u vidu sanitetske opreme.

„U više navrata smo govorili o odlučnosti EPCG da se pozicionira kao društveno odgovorna kompanija. Takvo držanje dolazi do izražaja naročito u ovako osjetljivom trenutku, kada se Crna Gora suočava sa raznorodnim efektima pandemije Covid-19. Naš primarni cilj, s obzirom na polje djelovanja, jeste razvijanje energetskog sektora, ali nikada nećemo izgubiti iz vida potrebe građana i javnih ustanova bez kojih je nemoguće zamisliti svakodnevicu. Ova donacija je samo jedan u nizu pokazatelja dobre volje Elektroprivrede, ali i spremnosti vaspitno-obrazovnih institucija da se prilagode izazovima sadašnjice“, kazao je Rovčanin.

„Zahvaljujući dobroj saradnji sa izvršnim direktorom EPCG, Nikolom Rovčaninom, našoj ustanovi je donirana sanitetska oprema. Ovaj gest dobija naročito veliki značaj kada se ima u vidu stanje u kome se trenutno nalazi naš vaspitno-obrazovni sistem, u kontekstu suočavanja sa epidemiološkim rizicima“, istakla je direktorica Ivana Razić.

Nadovezujući se na činjenicu da je JPU „Đina Vrbica“ uključena u realizaciju međunarodnog programa „Eko-škola“, koji za cilj ima razvijanje svijesti o očuvanju životne sredine kod najmlađe populacije, Razić je navela da je sa Rovčaninom dogovoren nastavak saradnje, kroz brojne aktivnosti u okviru teme „Energetska efikasnost“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније