Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

13. 09. 2021. 08:12 >> 11:08

ZA 10 DANA

Skoro polovina djece prijavljena za dodatak

Za samo deset dana na adresu Ministarstva finansija i socijalnog staranja stiglo je 21.400 prijava za dječiji dodatak, kazao je državni sekretar u tom vladinom resoru Janko Odović. On dodaje da će svi prijavljeni mališani sredinom novembra dobiti svoj dječiji dodatak.

Odović je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je odziv za dječiji dodatak izvanredan.

"Samo za 10 dana prijavila se polovina djece. Sa podacima od subote imamo prijavljenih 21.400 mališana", precizirao je Odović.

On je podsjetio da je za prijavu potrebna samo lična karta i matični broj djeteta.

Ipak, da bi se otklonile bilo kakve nedoumice, kako je dodao, otvorena je besplatna telefonska linija.

"Postoji telefonska linia 19977, to su centri za socijalni rad po mjestu prebivališta i na toj liniji svaki roditelj može dobiti sve potrebne informacije", kazao je Odović.

Oni koji se prijave, dodaje Odović uglavnom, istog dana dobiju i rješenje.

"U velikim centrima kao što je Podgorica može se desiti na rješenje ne bude istog dana ali će ono biti dostavljeno u zakonskom roku i svi prijavljeni mališani će sredinom novembra imati svoj dječiji dodatak", kazao je Odović.

On je skrenuo pažnju da su zbog povećane gužve u Podgorici otvorili još jedan centar za prijavljivanje u Zavodu za socijalanu i dječiju zaštiti ispod Ljubovića i zamolio građane koji žive u tom dijelu grada da se tamo prijave.

"Apelujem na građane da se pridržavaju mjera tokom prijave i čekaju svoj red", kazao je Odović.

Podsjećamo, prajavljhivanje počelo 1. septembra a pravo na dječiji dodatak ima oko 45 hiljada mališana.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније