Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

14. 09. 2021. 15:22 >> 15:49

STROŽE KONTROLE

Zadržavanja na Božaju zbog kovid potvrda

U skladu s novim mjerama, u Crnu Goru je od danas moguće ući uz jedan od uslova iz kovid potvrde. Na graničnom prelazu Božaj zbog nepoštovanja procedure jutros je bilo zadržavanja, ali je problem ubrzo riješen.

Prvi dan ulaska u Crnu Goru uz nove mjere, preko graničnog prelaza Božaj protekao je uz manje nepravilnosti koje su brzo otklonjene, kažu u graničnoj policiji.

"Albanski državljani koji su ulazili kod nas, umjesto brzog i antigenskog testa radili su test na C proaktiv protein koji je nešto što nema veze sa PCR analizom, ali je test koji ima PCR u skraćenici tako da su pokušavali na taj način da uđu", kazao je Đuro Laković, pomoćnik komandira Stanice granične policije .

Albanske vlasti su na granici postavili dva punkta na kojima se mogu testirati svi koji nemaju potvrdu. I dok su nekim putnicima nova pravila - dodatna komplikacija, drugima ne predstavljaju problem.

Broj putnika na graničnom prelazu Božaj, smanjen je od prošle sedmice, od kada je Albanija uvela nova pravila za prelazak granice.

"Na dnevnom nivou preko ovog graničnog prelaza pređe oko 3 do 3,5 hiljade putnika, što je u odnosu na dio sezone kada je prelazilo od 6 do 10 hiljada, što je znantno umanjen", kazao je Laković.

Ograničavajuće mjere za ulazak u Albaniju na snazi su od 6. septembra. Ta pravila važe sve one koji su i u tranzitu, s izuzetkom djece do šest godina.

U skladu sa preporukama Evropske komisije, kovid-potvrde ne moraju da imaju osobe koje obavljaju transport putnika i robe.

Aida Rastoder, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније