Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

15. 09. 2021. 09:20 >> 09:45

MAJKA DRAGANA

"Balšino izlječenje je naša pobjeda"

Nakon pet godina i 11 mjeseci borbe dječak Balša Marljukić se vratio sa liječenja kancera mozga iz Turske kao pobjednik. Ovaj devetogodišnjak poručuje svojim drugarima koji se trenutno liječe da budu jaki i da vjeruju da će se uskoro vratiti, a on će ih čekati da se igraju.

Majka Dragana kaže da je Balšino izlječenje pobjeda njegove porodice.

“Život se promijeni preko noći. Dobijete zdravo dijete, a onda dobijete dijagnozu karcinom mozga. Tu nemate neko vrijeme za pripreme i planove. Krenete u borbu, pa kako se završi. Naša se na svu sreću završila dobro i mi smo izašli kao pobjednici”, kaže majka.

Nakon svega što je prošao, Balša kaže da je njegov heroj kum Feđa koji se liječi u Turskoj.

“Oni su se upoznali na liječenju. Zbližili su se toliko da ga je Balša krstio. Sve smo prošli zajedno, tako da smo stekli životno prijateljstvo”, objašnjava majka Dragana.

Ističe da je bilo dugo i teško.

“Pet godina, nisam ni svjesna da je toliko prošlo. Išlo je jedno za drugim, operacija, hemoterapija, liječenje u Beogradu, Istanbulu i sad kad stanem ne mogu da vjerujem. Vrijedilo je svakog njegovog osmjeha”, ističe majka.

Ona se prisjeća da je više puta bila na izmaku snage.

“Posebno kada su ga ljekari otpisali, kada su rekli da neće preživjeti, ali ja kao samohrani roditelj nemam pravo da padam. Pokleknem dva sata i moram da ustanem, jer ako padnem ja, šta ćemo onda”, priča Dragana.

Balša je poručio svojim drugarima koji se nalaze na liječenju da budu jaki.

“Savjetujem im da budu jaki, da vjeruju da će se uskoro vratiti, a ja ću ih čekati da se igramo”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније