Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

16. 09. 2021. 17:57 >> 17:58
4

SEKULIĆ REAGOVAO

"Eraković rekao što mu odgovara"

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić saopštio je da jsu potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković i poslanici te partije na današnjoj pres konferenciji rekali što im odgovara, a sakrili, kako je kazao, sve što otkiva njihove i nekadašnje i sadašnje zadnje namjere.

Eraković je danas klazao da je epidemiološka situacija van kontrole i da su rezultati u borbi protiv koronavirusa katastrofalni.

"Mnogo prije 30. avgusta 2020. godine kada je Jevta Erakovića i kompaniju penzionisala Crna Gora, oni su sami morali da podnesu ostavke. Lažiranje. To je jedina riječ kojom se može opisati njihov domet i domen u predstavljanju bilo kojeg rezultata. Tako je bilo i danas na njihovoj konferenciji za javnost kada su rekli što im odgovara, a sakrili sve što otkiva njihove i nekadašnje i sadašnje zadnje namjere", saopštio je Sekulić.

On je naveo da je od početka epidemije do 4. decembra 2020. godine, dok je DPS odlučivao o tome koliko ima ili nema zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, urađeno samo 127.490 testova, a da je procenat pozitivnih bio 30 odsto.

S druge strane, kako je istakao, od 4. decembra do 15. septembra 2021. godine urađeno je oko četiri i po puta više testova - 548.955. Procenat pozitivnosti je, naglasio je, uprkos obimnijem testiranju, duplo manji i iznosi oko 15 dosto.

"Crna Gora ne zaboravlja da je pređašnja vlast obećala da će naša zemlja među prvima dobiti vakcinu protiv korona virusa, a zatekli smo - nula vakcina i nula vakcinisanih. Na današnji dan, blizu smo tome da je svaki drugi punoljetni građanin dobio makar jednu dozu vakcine, a u Crnu Goru ih je do sada stiglo preko 820 hiljada", naveo je Sekulić u reagovanju.

Uz to, kako je kazao, letalitet u Crnoj Gori, odnosno broj oporavljenih u odnosu na broj preminulih je oko 98.5, što našu zemlju svrstava među one sa najboljim liječenjem u Evropi i šire.

"Nemojmo zaboraviti da su “stručnjaci” iz DPS-a i u posljednje vrijeme, kao da im je to bila namjera, kršili epidemiološke mjere i tako doprinijeli ono na šta se danas navodno žale", saopštio je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније