Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

17. 09. 2021. 20:58   >>  21:00 2

JAČANJE ODNOSA SA GRČKOM

U Solunu otvoren konzulat Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić svečano je danas otvorio konzulat Crne Gore u Solunu na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos. Ovo je prvi konzulat Crne Gore u Grčkoj za region centralne Makedonije i nalazi se u zgradi Interbalkan medicinskog centra.

 Krivokapić je napomenuo da će konzulat doprinijeti daljem jačanju odnosa dvije zemlje.

"Prijateljski i prije svega bratski odnosi sa grčkim narodom za Crnu Goru su veoma važni. Solun je veoma važan trgovinski i ekonomski centar i mi smo posebno ponosni na našeg počasnog konzula g-dina Apostolopoulosa, koji sa velikom snagom, odlučnošću i ljubavlju nastoji da bratstvo i saradnju dvije zemlje, podigne na viši nivo”, istakao je Krivokapić.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Apostolopulos je kazao da mu je čast što mu je povjereno da predstavlja Crnu Goru.

"Uložiću veliki trud i ljubav da svoje dužnosti izvršavam dosljedno i marljivo“, naglasio je počasni konzul, dodavši da će sa crnogorskom ambasadorkom u Grčkoj Anom Vukadinović raditi na daljem jačanju veza dvije zemlje na političkom, ekonomskom, vjerskom i kulturnom nivou.

"Potrudiću se da podržim evropsku perspektivu Crne Gore” zaključio je Apostolopulos.

Zamjenik ministra za unutrašnje poslove (Makedonija-Trakija) Stavros Kalafatis, istakao je da su uvjereni da će konzul Apostolopulos savršeno obavljati svoje dužnosti. On je napomenuo da između dvije zemlje postoji duboko prijateljstvo, zajedničke istorijske reference i tradicija, izražavajući volju grčke Vlade za jačanje saradnje na investicionom, ekonomskom, razvojnom i kulturnom nivou.

Otvaranju konzulata Crne Gore u Solunu prisustvovali su i ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore Aleksandar Stijović, guverner Centralne Makedonije, gradonačelnik Soluna, mitropolit solunski Antim i brojne zvanice iz svijeta biznisa, politike i kulturnog života Soluna.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније