Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Izvor: RTV Nikšić ]

18. 09. 2021. 16:38 >> 16:41
6

KOVAČEVIĆ

Realna nada da ćemo sljedeće godine dovesti investitore

Svakodnevno razgovaramo sa brojnim investitorima i tražimo mogućnosti da ih dovedemo u naš grad. Mnogi od tih razgovora su u poodmaklim fazama i imamo realnu nadu da ćemo sljedeće godine dovesti investitore koji će otvoriti radna mjesta, kazao je na svečanoj sjednici predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Naveo je i da je prilikom nedavne posjete Srbiji dogovorio, kako je kazao, značajne stvari od kojih će imati koristi svi građani Nikšića, prenosi RTV Nikšić.

Kovačević je kazao da godišnji rezime stanja i urađenog ne mogu podnijeti na današnjoj sjednici, jer je njegov mandat započeo sredinom ove godine, ali je govorio o zatečenom stanju i onome što je nova lokalna uprava uspjela da uradi.

"Kada sam izabran 10. maja ove godine u opštinskoj kasi nalazilo se milion i po eura. Primjera radi 10. maja 2020. godine u toj istoj kasi nalazilo se preko pet miliona eura. To jasno govori koliko je domaćinski i sa koliko opreza postupano sa opštinskim budžetom u prvoj polovini ove izborne godine. Pravljena je predizborna kampanja i reklame uz svjestan rizik da Opština nakon toga može ući u velike finansijske probleme. Uz redovno izmirivanje svih obaveza mi danas u opštinskoj kasi imamo 3,6 miliona eura, što jasno pokazuje koliko je nova uprava uložila truda u konsolidaciju i oporavak našeg grada", kazao je Kovačević.

Vuković: Promjene očigledne

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nemanja Vuković kazao je da vjeruje, iako su tek četiri mjeseca na vlasti, da su promjene očigledne.

"S obzirom na stanje koje smo zatekli, odnosno na izuzetno lošu polazišnu osnovu, nije realno očekivati čuda, premda smo pokrenuli brojne procese, a pomaci u mnogim segmentima su više nego evidentni. Na prvom mjestu, otvorili smo vrata Opštine svim građanima i obezbijedili dostupnost sjednica Skupštine svim zainteresovanim stranama. Današnje rukovodstvo grada partner je i građanima i privrednicima. Ispružena je ruka svima koji žele pošteno i časno“, naveo je on.

Ponosan je kaže i na brojna odricanja funkcionera nove vlasti zarad interesa Opštine, domaćinski odnos prema novcu građana, ali i konačan raskid sa nezakonitostima, kriminalom i bahatošću po kojima je Opština, kako je kazao, nažalost, bila prepoznata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније