Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 08:01 >> 08:06
2

HITNA POMOĆ

Povišen broj pacijenata sa kovid simptomima

U Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u Podgorici sinoć je pregledano od 200 do 250 pacijenata, uključujući i kućne posjete, što je uobičajena brojka s kojom se susrijeću, kazala je za Jutarnji program Televizije Crne Gore PR te zdravstvene ustanove Ljubica Simonović. Detektovali su i povišen broj javljanja pacijenata sa simptomima kovida-19.

Simonović je istakla da je prethodna noć protekla mirno, bez većih oscilacija, uz uobičajen nivo posla.

"Dnevni nivo pregleda na nivou Crne Gore u prosjeku je oko 600, uz oko 155 kućnih posjeta, i oko 45 transporta na dalje liječenje", kazala je Simonović.

Kako je kazala za TVCG, u Podgorici je broj pregleda tokom jučerašnjeg dana bio 155, uz 45 izlazaka na teren i deset transporta. 

Ističe da se Zavodu za hitnu pomoć najviše javljaju hronični bolesnici, ali da postoji i određeni broj pacijenata koji se javljaju zbog vremenskih promjena.

Detektovali su i povišen broj javljanja pacijenata sa simptomima kovida-19.

"Svi suspektni pacijenti sa simptomima koronavirusa se pregledaju u posebnim uslovima, i dalje se upućuju u kovid ambulante", kazala je Simonović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније