Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: I. P. ]

20. 09. 2021. 07:33   >>  14:43

MIHAILOVIĆ

Šta kad nasilnik bude ponovo na slobodi?

Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji kazala je da su roditelji u strahu šta će dešavati nakon što poslije dva mjeseca iz zatvora izađe nasilnik koji je u Podgorici pratio i uznemiravao djevojčice i žene.

Podsjećamo, nedavno je uhapšen muškarac koji je pratio i uznemiravao djevojčice i žene u Podgorici, a zbog kršenja javnog reda i mira osuđen je na 60 dana zatvora.

Donijeta je i presuda - dvije godine zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dvanaestogodišnjakinjom.

Mihailović je u Jutarnjem programu TVCG rekla da su građani i na ranijim protestima ukazivali da su trenutne kazne za ove vrste djela nedopustive.

"Konkretno ovaj slučaj, ako pročitate iz medija, shvatite da je ova osoba, koja je već nekoliko puta kažnjavana za slična djela nekoliko puta, znači povratnik, dobila dva mjeseca zatvora. Danas roditelji u Podgorici, a sigurna sam i širom Crne Gore, se pitaju šta će biti za dva mjeseca. Dakle mi treba da za dva mjeseca čekamo da se nešto ponovo desi i da neko od djece ili žena, bilo ko, bude napadnut da bi se ta osoba ponovo vratila na dva mjeseca ili neku sličnu neprimjerenu kaznu", rekla je Mihailović.

Veoma je važno, kaže, da imamo registar počinilaca ovih djela kako bi se znalo ko su te osobe.

"Mora postojati sistem koji će omogućavati njihov nadzor. Kao u ovom slučaju, donijeta je presuda, odlučeno je da je on kršio javni red i mir i on će nakon dva mjeseca da izađe. Da li njega neko uopšte kontroliš, jer se on kreće ovim gradom", upozorila je Mihailović.

Govoreći o kaznenoj politici, ona je rekla da je predlog roditelja doživotna robija, s tim da u Crnoj Gori, kako je pojasnila, ne postoji ta vrsta kazna.

"Mi kad smo razgovarali s predstavnicima institucija ukazano nam je da ta vrsta kazne ne postoji za najteža djela, ali je novim zakonom predviđena kazna do 40 godina za najteža djela", pojasnila je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније