Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 09:15 >> 09:16
1

GI 21. MAJ

Vlast neodgovorna, kocka se sa životima građana

Aktuelna vlast je politički neodgovorna i ravnodušna prema problemima sa kojima se suočavaju građani, prije svega na posljedice rasplamsale pandemije korona virusa, ocijenili su u Graganskoj inicijativi 21. maj.

Kako ističu u saopštenju, ovo je vlast koja je suprotno svakom oprezu nerazumno i bez kontrole otvorila granice tokom ljetnje turističke sezone, da bi već sada postali treća zemlja u svijetu po broju novozaraženih.

"Istovremeno, u posljednja dva mjeseca već je umrlo više od 200 naših sugrađana, svaki dan broj evidentirano oboljelih je veći od 500, pri čemu je i nepoznato koliko je trenutno oboljelih na bolničkom liječenju. Istovremeno, kolektivna vakcinalna imunizacija ni nakon šest mjeseci nije obuhvatila više od trećine stanovništva. Premijer koji je očigledni antivakser i vlast koju mahom čine anahroni pravoslavni klerikalci dopustili su da se Crna Gora davi u pandemiji, pri čemu se broj umrlih približava ukupnom broju stanovnika u najmanjim crnogorskim opštinama. Pritom, riječ je o vlasti koja osim palijativnih i manje-više besmislenih mjera nije učinila ništa da se ozbiljnije i radikalnije suprostavi pandemiji u cilju spašavanja javnog zdravlja", navodi se u saopštenju.

Ozbiljne demokratske vlade, kako dodaju, već preduzimaju odlučne mjere u cilju obavezne vakcinacije makar u javnom sektoru i javnim službama, crnogorske vlasti svojom neoprostivom neodgovornošću nastavljaju da se kockaju sa životima i zdravljem građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније