Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 13:57   >>  13:58

NVO GREEN HOME

Osudili privođenje ekoloških aktivista na Žabljaku

NVO Green Home najoštrije je osudio privođenje ekoloških aktivista juče na Žabljaku, koji su performansom iskazali svoj protest u odnosu na probleme u životnoj sredini.

"Obilježavanje 30 godina ekološke države Crne Gore na Žabljaku juče je proteklo u znaku privođenja ekoloških aktivista, ovim putem najoštrije osuđujemo njihovo privođenje i ovakvu neprimjerenu reakciju institucija. Čuli smo od nadležnih institucija da, u smislu implementacije ideje ekološke države, ovu godinu treba posmatrati kao nultu, odnosno kao godinu od koje će početi značajnija realizacija ove ideje. Ako nova etapa realizacije ekološke države treba da bude realizovana tako što će se privoditi ekološki aktivisti nakon svakog protesta i performansa i tako slati poruka da je bolje ćutati kada je riječ o problemima u životnoj sredini, onda bolje da nije ni počinjala", poručuju u NVO.

Podsjećaju da su u Crnoj Gori prisutni brojni problemi kada je riječ o stanju životne sredine, te samim tim i brojna nezadovoljstva građana koji na različite načine iskazuju svoj protest i nezadovoljstvo, a što im je garantovano Ustavom, zakonima i međunarodnim propisima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније