Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

21. 09. 2021. 08:37   >>  17:10 22

NA BELVEDERU

UP: Bilo upotrebe oružja u odnosu na policiju

Uprava policije (UP) još jednom je zvanično potvrdila informaciju koju je objavila RTCG da je 5. septembra na Cetinju došlo do upotrebe vatrenog oružja u odnosu na policijske službenike. Time je stavljena tačka na višednevnu kampanju pojedinih medija i političkih subjekata koja je vođena protiv RTCG.

Podsjećamo, Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) je 5. septembra objavila da je zvanično potvrđenu informaciju da je na barikadi na Belvederu došlo je do upotrebe vatrenog oružja. RTCG je 9. septembra ekskluzivno je objavila i audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra,

Iz UP, Pobjedi je odgovoreno da je „Televiziji Crne Gore potvrđeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u odnosu na policijske službenike, što je proizilazilo iz informacija kojim se u tom trenutku raspolagalo i objektivnih okolnosti koje su dovele i do izdavanja naredbi za zaštitu (u smislu adekvatnog zaklona) policijskih službenika nakon što su se začuli pucnji iz vatrenog oružja“.

Pošto je još jednom potvrdom Uprave policije nesporno utvrđeno da je RTCG objavila informaciju koju je dobila od te institucije, uslujedila su dodatna pitanja, da li danas, 15 dana nakon događaja, poslije analiza i izvještaja, UP može da potvrdi zvanično da li se pucalo na policiju, ili nije.

“Sve činjenice pa i okolnosti nesumnjive upotrebe vatrenog oružja, imajući u vidu da je, između ostalog, vršen i uviđaj, su i biće predmet policijsko-tužilačkih aktivnosti, uključujući i pitanja i ko je i zašto upotrijebio vatreno oružje”, navodi se u odgovoru iz UP.

Oni su saopštili i da su „činjenice o upotrebi vatrenog oružja potkrijepljene i pronalaskom materijalnih tragova (čaura)“, objavio je list.

Na pitanja: kada je tačno data zvanična informacija iz UP Televiziji Crne Gore i kojim kanalom komunikacije, te zbog čega informacija o "pucanju na policiju", kao zvanična, nije distribuirana svim crnogorskim medijima, već samo RTCG; odgovoreno je da je informacija o događaju "Televiziji Crne Gore data u usmenoj komunikaciji".

"Navedena informacija je tada bila predmet interesovanja ove medijske kuće te je shodno tome i potvrđena", navodi se u odgovoru UP.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније