Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 09. 2021. 13:21 >> 13:22
2

DELEGACIJA SLOVENIJE U UIP-U

Razmjenom iskustava do boljih inspekcija

Predstavnici Inspektorata obrazovanja i sporta iz Slovenije u posjeti su Upravi za inspekcijske poslove, a cilj je razmjena iskustava i unapređenje rada Prosvjetne inspekcije i Inspekcije za sport.

Posjeta je dio projekta "Bilateralna tehnička pomoć Slovenija-Crna Gora“, a u naredna tri dana Inspekcija za sport i Prosvjetna inspekcija predstaviće aktuelne aktivnosti nadzora u oblasti obrazovanja i sporta.

“Siguran sam da ćemo primjerima dobre prakse i razmjenom iskustava ojačati saradnju između naših i drugih institucija obrazovanja i sporta i da ćemo se zajedničkim snagama suprostaviti izazovima na koje nailazimo, a sve u cilju osiguranja kvaliteta u ovoj oblasti, presudnoj za napredak svakog društva“, kazao je direktor Uprave Ilir Harasani.

Kako naglašavaju u saopštenju, Uprava za inspekcijske poslove, kroz angažman Prosvjetne inspekcije i Inspekcije za sport ostvaruje partnersku saradnju sa Inspektoratom za prosvjetu i sport iz Slovenije radi upoznavanja sa načinom rada, utvrđivanja zajedničkih stavova i razmjene dobrih praksi u području obrazovanja i sporta.

Sastanku su osim Harasanija prisustvovali i pomoćnica direktora Ana Vujošević i Nisera Ibrahimović, glavna prosvjetna inspektorka Lucija Adžić i Ivan Zindović prosvjetni inspketor. Iz Inspektorata za prosvjetu i sport Slovenije prisustvovali su glavni inspektor Simon Slokan, koordinator projekta Jurij Šink prosvjetni inspektor, Renata Ravlija, inspektorka za prosvjetu i Peter Lević, inspektor za sport.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније