Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

24. 09. 2021. 18:03   >>  18:06 2

SAOPŠTILI IZ MINISTARSTVA

Smjena Laloševića nije usmjerena prema SNP-u

Odluka o smjeni dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića nije usmjerena prema Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Iz Ministarstva su naveli da Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti.

“To je bio jedan odgovoran čin državnog organa kakav MPNKS jeste”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, namjera Ministarstva nije da se obračunaju sa bilo kojim političkim činiocem i da je to bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca.

“Zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava, a Lalošević se ogriješio o zakon”, dodaje se u saopštenju.

Iz MPNKS su dodali da su nakon promjena koje su nastupile 30. avgusta prošle godine obećali svim građjanima da će poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti.

I da neće, prema njihovim riječima, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni „po babu ni po stričevima“.

“Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo compromise”, kaže se u saopštenju.

Iz MPNKS su poručili da se drže pravila „ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“.

“Stoga, MNPKS želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način”, navodi se u saopštenju.

Protiv bivšeg v.d. direktora Direktorata za sport Vasilija Laloševića formirani su spisi predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i Odluku o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2021. godini, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta ranije danas.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније