Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ TVCG ]

25. 09. 2021. 20:41 >> 20:45

RODITELJI OČEKUJU

Za djecu sa smetnjama u razvoju uslovi da budu bolji

Slične uslove onima koje imaju u Evropskoj uniji očekuju roditelji djece sa smetnjama u razvoju. Za liječenje svojih mališana potrebno im je, kažu, mnogo novca. Zato očekuju od Vlade i Ministarstva zdravlja da pronađu model kako bi im se bar jedan dio tog novca refundirao. Ukoliko u ponedjeljak, na sastanku u Vladi, ne bude pomaka, kažu da će protestovati.

Porodica Perunović mjesečno za tretmane kod privatnih logopeda i defektologa izdavaja više od 250 eura. Pored svih izdataka, trude se da Vasiliju obezbijede sve što je neophodno za napredak.

Idu u Cenat za autizam, ali tamo mjesečno dobiju jedva dva tretmana, što, kaže, nije dovoljno.

Za napredak je važan svaki minut, ali i raznovrsnost tretmana. Odlazak u Beograd u specijalizovane centre je uvijek pozitivan pomak za djecu, ali dvomjesečni život i glavnom gradu srbije je ddatni trošak za porodice.

Prethodnog mjeseca je Momčilo, zajedno sa grupom roditelja djece sa smetnjama u razvoju, zbog svega ovoga uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja ipremijeru Zdravku Krivokapiću da im nadležne institucije odobre refundaciju novca za tretmane kod privatnih stručnjaka u Crnoj Gori.

Na koji način će riješiti problem iz kabineta premijera odgovor nijesmo dobili. U Ministarstvu zdravlja kažu da su preduzeli određene korake. 

Grupa roditelja u ponedjeljak ima zakazan sastanak u Vladi Crne Gore. Ukoliko ne bude razumijevanja spremni su za proteste.

Aleksandra Jovančević, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније