Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

27. 09. 2021. 10:01 >> 13:34
17

PRVI JAVNI SERVIS

Prenos Parade ponosa uživo na TVCG2

LGBT Forum Progres uputio je inicijativu uredništvu RTCG-a da se po prvi put u istoriji, ovogodišnja Povorka ponosa u Podgorici prenosi uživo na kanalima Televizije Crne Gore, što je prihvaćeno od strane menadžmenta, navode iz ove NVO. Inače, deveta Povorka ponosa biće održana u Podgorici 16. oktobra.

"Na našu radost, inicijativa je prihvaćena od strane menadžmenta i ovim činom RTCG postaće prvi Javni servis u regionu koji uživo prenosi Povorku ponosa LGBTIQ zajednice", saopštio je LGBT Forum Progres.

Napominju kako će svi građani Crne Gore, uključujući i same pripadnike LGBTIQ zajednice koji zbog stigme, diskriminacije i nasilja ne mogu prisustvovati Prajdu, prvi put dobiti priliku da isti prate putem malih ekrana i budu dio cjelokupnog događaja.

"Kao članica Savjeta RTCG-a i programska direktorica LGBT Forum Progresa, zahvalna sam uredništvu koje je izašlo u susret i prepoznalo važnost ovog događaja za cijelu LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori", saopštila je Milica Špajak iz NVO LGBT Forum Progres.

Prenos će biti na Drugom programu TVCG.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније