Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

28. 09. 2021. 12:42 >> 12:43

REKTOR BOŽOVIĆ

Studenti, nikad ne posustajte pred neuspjesima

Biti student je uzvišeno, lijepo, ali i obavezujuće. Budite baš vi, generacija izazovne 2021, koja će uz sve prepreke, oskudice, neuslovnosti, iskoračiti i učiniti Univerzitet Crne Gore vidiljivijim i poznatijim na svjetskoj univerzitetskoj mapi, kazao je rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović, u pozdravnoj poruci brucošima.

Uz zahvalnost što su brucoši odabrali baš UCG, Božović je rekao da se od studenata očekuje da drže društvo budnim, da budu svjetionici slobode duha, misli, riječi i djela.

"Ako se kod vas možda i javlja prirodan strah od ovog koraka u novo, drugačije, imamo savjet kako da ga otklonite - posvećenim i odgovornim radom. Ne od sjutra, već od danas. I svih narednih dana, jer 'učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće nazad'", navodi Božović.

Brucoše je pozvao da se raduju ostvarenim rezultatima i da nikad ne posustaju pred neuspjesima, koji su, kako je rekao, često i korisni koliko i uspjesi, jer jačaju karakter i podstiču vas na dodatni napor.

"Taj dodatni napor je zapravo ono što stvara novu vrijednost. Uvijek tražite više i od sebe i svojih profesora. Pitajte, tragajte, odredite najviše kote za svoje ciljeve i marljivo krčite put do njih. I maštajte. Mašta, udružena sa znanjem je uzletište za velika djela. Duboko vjerujem da ste sposobni za njih, za nešto veliko i svima vidljivo čime će se ponositi vaše porodice, vaši profesori, Univerzitet Crne Gore, kao i cijela zemlja. Budite baš vi, generacija ove, po svemu izazovne 2021, koja će uz sve prepreke, oskudice, neuslovnosti, iskoračiti i učiniti Univerzitet Crne Gore vidiljivijim i poznatijim na svjetskoj univerzitetskoj mapi", rekao je Božović.

On je rekao da studente pored nastavnih obaveza čeka period života koji je riznica najljepših uspomena.

"Stoga, budite otvoreni za druge, solidarni, njegujte prijateljstva, jer je to jednako važan dio studentskog života, kao i onaj koji se tiče nastavnih i ispitnih obaveza. Radujem se što ćemo, oslonjeni jedni na druge, provesti naredne godine u izobilju znanja i ljepoti kreativnog duha", navodi se obraćanju Božovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније