Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

28. 09. 2021. 19:30   >>  19:31

DEMOKRATSKI FRONT

"Podrška direktorici NPCG, izvještaj nema veze sa stvarnošću"

Demokratski front (DF) podržao je direktoricu Nacionalnih parkova Crne Gore Jelenu Kljajević i istakao da izvještaj o poslovanju novog predsjednika Upravnog odbora Nebojše Popovića nema veze sa stvarnošću, te da samo nedostaje optužba za ubistvo Paja Patka.

Ističu da je kompletan menadžment sve snage i iskustvo stavio u funkciju uzdizanja ovog, kako navode, duboko posrnulog preduzeća.

"U prilog toj činjenici govori i podatak su JPNPCG u prethodnoj godini poslovali sa 992,332 hiljade naslijeđenog gubitka, a da će poslovnu godinu, prema sačinjenom finansijskom planu završiti sa dobitkom u iznosu od 521,085 hiljada", navode, između ostalog, iz DF-a. 

Ističu da se u izvještaju nijesu uzeli u obzir potpune podatke o poslovanju preduzeća u prethodnih devet mjeseci.

"Prema podacima za koje profesionalno, materijalno i ljudski odgovaramo, Preduzeće je ostvarilo nezapamćen uspjeh. Naravno, uz legalnu podršku Vlade i resornog ministarstva, ostvarilo je odličan rezultat koji uključuje projekciju da će ovu godinu završiti sa preko pola miliona eura u plusu.  U poređenju sa referentnom 2019. godinom relevantni podaci govore da je ostvaren plan Vlade, odnosno, da je ostvareno 65 posto prihoda od prodaje ulaznica, da su planovi upravljanja ostvareni sa preko 70 odsto, da su napravljeni značajni pomaci u sprečavanju krivolova, u tehničkoj opremljenosti šreduzeća i još u mnogo čemu. Takođe treba napomenuti da su u prvih devet mjeseci ostvarene značajne uštede po osnovu goriva, dnevnica, službenih putovanja, stimulacije...", piše, između ostalog, u reagovanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније