Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

30. 09. 2021. 09:20 >> 09:21

U GLAVNOM GRADU I KOTORU

U čast pomoraca most Milenijum i Gradska vrata u plavoj boji

Most Milenijum u Podgorici i Gradska vrata u Kotoru biće osvijetljeni plavom bojom u četvrtak 30. septembra povodom obilježavanja Svjetskog dana pomosrtva, koji se ove godine odvija pod sloganom "Pomorci - u centru budućnosti pomorstva“, saopštili su u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Kako ističu u saopštenju, ovim simboličnim gestom, Glavni grad i Kotor, ali i Crna Gora, kao zemlja sa dugom pomorskom tradicijom, pridružiće se globalnoj inicijativi Međunarodne pomorske organizacije IMO (International maritime organization), koja će takođe osvijetliti svoje sjedište u Londonu, Velika Britanija.

"Međunarodni dan pomorstva obilježava se svake godine u čast pomorske zajednice i njenog značaja u svijetu. Svake godine ovaj datum prati i posebna tema, a događaji u 2021. godini su fokusirani na značaj samih pomoraca, uslova u kojima rade i mogućnostima poboljšanja njihovog položaja. Potreba da se skrene pažnja na nemjerljivu ulogu koju pomorci igraju u transportnom sistemu, povećana je i pandemijom COVID 19 koja je pokazala u kojoj mjeri je ljudski kadar neophodan i nezamjenljiv bez obzira na ubrzan razvoj modernih tehnologija", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Crnogorska pomorska administracija intezivno se bavi temama vezanim za ljudski element plovidbe, uključujući sigurnost i bezbjednost pomoraca na brodovima, njihovu dobrobit i važnost osiguravanja obučenih i kvalifikovanih kadrova, spremnih da se suoče sa izazovima i mogućnostima digitalizacije i automatizacije.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније