Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2013. 17:20 >> 18:31
3

SPORAZUM

Za stanove prosvjetara 1,35 miliona

Sporazum kojim se Vlada obavezala da će u naredne tri godine obezbijediti oko 1,35 miliona eura za rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika potpisali su danas ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Pavićević je kazao da Sporazum potpisan u cilju rješavanja stambenog pitanja prosvjetnih radnika.

»Kroz Sporazum smo izdefinisali detalje i iznos kojim će Vlada učestvovati u rješavanju stambenog pitanja kako bi ta radnička organizacija, preko svoje stambene zadruge, pomogla gorućem pitanju u prosvjeti, a to je rješavanje stambenog pitanja«, kazao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, ta saradnja traje deset godina, prenijela je MINA.

»Uz veliko razumijevanje Vlade, do sada smo preko naše zadruge uspjeli mnogo toga. Ministarstvo prosvjete, odnosno Vlada a i članovi stambene zadruge kroz participaciju od dva odsto obezbijedili su da zadruga uspješno funkcioniše«, kazao je Pavićević.

On je rekao da je primjer njihove zadruge jedinstven u Crnoj Gori i okruženju.

»Niko po tako povoljnim uslovima ne obezbjeđuje stanove i kredite kao naša zadruga«, rekao je Pavićević.

Kako je pojasnio, Vlada se Sporazumom obavezala da u naredne tri godine izdvoji 1,35 miliona, što je po 450 hiljada godišnje, kako bi zadruga mogla da radi i kako bi projekti koji su već u toku, a to je izgradnja od oko stotinu stanova, bili završeni.

Stijepović je kazao da je takva saradnja proizvod partnerskog odnosa i međusobnog poštovanja i uvažavanja.

»Ovo je kvalitetan način rješavanja pitanja stambenih radnika i to je rješavano na originalan i specifičan način, krajnje profesionalno i odgovorno«, smatra Stijepović.

To je, kako je naveo, dobar projekat i dobar način da značajan broj prosvjetnih radnika riješi stambeno pitanje preko stambene zadruge.

»Mi smo, za razliku od ranije, pojačali iznos učešća Vlade, sa 350 hiljada na 450 hiljada godišnje a trogodišnji angažman predviđa ulaganje od 1,35 miliona.To je još jedan dokaz da Vlada poštuje ono što zadruga radi i da Sindikat prosvjte doživljava kao partnera koji rješava probleme«, kazao je Stijepović.

Prema njegovim riječima, to je primjer brige Vlade o stambenim problemima zaposlenih.

Stijepović je podsjetio da je Vlada ove godine završila objekte vrijedne preko 15 miliona eura i započela dva nova, vrijedna oko deset miliona.

Vlada i resorno Ministarstvo su, od dana osnivanja Stambene zadruge Solidarno do danas, za potrebe realizacije aktivnosti na planu poboljšanja uslova stanovanja zaposlenih u prosvjeti osigurali novac u ukupnom iznosu od preko 3,17 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније