Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

01. 10. 2021. 12:50 >> 12:51
2

VUJOVIĆ

Nije zaživio proces istinskog suočavanja sa ratnom prošlošću

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je da u Crnoj Gori nažalost nikada do kraja nije zaživio proces istinskog suočavanja sa ratnom prošlošću.

Vujović naominje da se danas obilježava 30 godina agresije na Dubrovnik u kojoj je, kako navodi, izgubljeno 165 mladih crnogorskih života i uzeto stotine hrvatskih – operacije koja će tamnim slovima biti obilježena u crnogorskoj istoriji.

"Ovaj sraman pohod na naše susjede je najbolje svjedočanstvo jednog zlog vremena, jedne nakaradne i destruktivne politike koja je Crnu Goru a i čitavi region uvela u spiralu mržnje i zločina, čije posljedice i danas nažalost osjećamo", kazao je Vujović.

Generalni sekretar SDP-a posebno poraznim smatra to što, kao je kazao, i danas, tri decenije nakon ove sramotne vojne avanture i svega što je slijedilo nakon toga, imamo na sceni, u Crnoj Gori i mnogim mjestima u Regionu, nikada vitalnije političke snage koje se još uvijek nijesu odrekle politike u čije ime se uništavao Dubrovnik.

"A ono što je još poraznije od toga je činjenica da nam se takve snage nameću kao demokratski izbor i alternativa u vođenju i demokratizaciji društva i države", kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori nažalost nikada do kraja nije zaživio proces istinskog suočavanja sa ratnom prošlošću.

"Za šta najveću odgovornost snosi DPS upravo zbog njihove tadašnje politike. To je jedan od glavnih razloga zbog čega nazadne i snage velikosrpskog nacionalizma danas, istom retorikom kao i 90-ih, djeluju na javnoj sceni i pretenduju da vode crnogorsko društvo u “bolju budućnost", kazao je Vujović.

SDP je ponosan što je, uz LSCG i ostale antiratne snage, tada bio na pravoj strani istorije čuvajući luču za novo vrijeme nezavisne i evropske Crne Gore, koje je, sigurni su, samo na trenutak prekinuto revizionističkom politikom i djelovanjem aktuelne vlasti..

Dodaje da je SDP ponosan što je, uz LSCG i ostale antiratne snage, kako je kazao, tada bio na pravoj strani istorije čuvajući luču za novo vrijeme nezavisne i evropske Crne Gore, koje je, sigurni smo, samo na trenutak prekinuto revizionističkom politikom i djelovanjem aktuelne vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније