Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2013. 23:34   >>  23:34 1

PRIPREME

Jelka za novski trg stiže iz Splita

Herceg Novi će najdalje do 20. decembra biti svečano ukrašen, kako bi novogodišnji praznici bili dočekani u punom sjaju, a na glavnom gradskom trgu Nikole Đurkovića biće postavljena vještačka jelka. Biće visoka oko 6 metara, saznaje Radio Jadran u Stambeno komunalnom preduzeću.

Ona će, već dekorisana, biti dopremljena iz Splita direktno od proizvođača, dok će ostali dijelovi grada biti ukrašeni po tradiciji, onim što je ostalo iz prošlih godina. Ovoga puta neće biti ukrašavanja kod kružnog toka u Meljinama, zbog gradilišta na kolektoru.

Prošle godine za nabavku novih ukrasa utrošeno je 4.000 eura, a obnovljeni su i stari i dotrajali. Za dekoraciju od Škvera do Citadele narednih dana biće nabavljeno novih petnestak ukrasa koji će javnoj rasvjeti donijeti praznično ruho.

Iz ovog preduzeća kažu da će nastojati da što prije počnu ukrašavanje ulica, bez obzira što ovih dana imaju posla oko postavljanja javne rasvjete na određenim lokacijama u gradu, kako bi sve bilo završeno do 20. decembra.

Inače, raspisan je tender i za nabavku nove javne rasvjete u Njegoševoj ulici, koja se rekonstruiše, a u okviru toga od 100 ukrasnih kandelabera jedan dio biće postavljen i na potezu od hotela Plaža do Meljina. Rasvjeta koja već postoji na ovom mjestu premjestiće se na Pode. Ranije je rečeno da će nova javna rasvjeta koštati 100.000 eura.

Ukrašavanje Herceg Novog i postavljanje jelke bilo je često na udaru negativnih komentara. Revolt građana izazvalo je to što je uopšte nije ni bilo po zamisli opštinskih otaca, osim ispred zgrade opštine. Zato je organizovano prvo građansko kićenje jelke, u organizaciji FB grupe "Prezadovoljnih Novljana''.

Doček Nove 2014 godine, kao i naredno veče, biće prvi put organizovano na Škveru, uz grupe "Valentino'',''Frajle'',''Crvenu jabuku'' i "S.A.R.S.'', a kako se ovih dana najavljuje, neće izostati ni program za najmlađe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније