Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 10. 2021. 15:57   >>  15:59

ŠKVER

Pokrivanje bazena do kraja godine

Bazne na Škveru mogao bi da bude natkriven takozvanim balonom najkasnije do Nove godine, a procijenjena vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 180 hiljada eura, bez PDV-a, što je znatno manje od prvobitno planirane, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako navode, završen je projekat pokrivanja otvorenog bazena na Škveru, a prezentacija idejnog rješenja održana je danas u trofejnog sali PVK Jadran.

Rješenje po kojem će plivalište biti pokriveno pneumatskom halom predstavila je čelnicima Opštine Herceg Novi i članovima Upravnog odbora kluba kompanija „ArTech Inženjering“ iz Beograda, koja je izradila projekat.

Prema njihovom rješenju, pneumatski balon bi omogućio korišćenje i dijela zapadne tribine bazena, kao i svlačionica i teretane bazena.

“Ovo rješenje omogućava u zimskom periodu pokrivanje plivališta bez ikakvog narušavanja arhitekture bazena, te da se u periodu ljeta, tj. od aprila do oktobra balon u potpunosti uklanja”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako navode najveća ušteda biće ostvarena po pitanju termotehničkog postrojenja za grijanje vazduha u prostoru ispod balon hale.

“Iako je prvobitno bilo planirano dosta veće ulaganje u ovaj segment projekta, u saradnji sa ljudima sa više deceniskim iskustvom u ovoj oblasti došlo se do znatno ekonomičnijeg rješenja”, navodi se u saopštenju.

Platno balona sastoji se od dvostruke membrane, izuzetnog je kvaliteta i moguće ga je dislocirati, odnosno premjestiti i na druge sportske terene.

Kako se moglo čuti, „ArTech Inženjering“ je kompanija koja je projektovala i izvela radove na pokrivanju gotovo svih olimpijskih bazena u Srbiji.

Prema dogovoru sa sastanka, Opština Herceg Novi i PVK Jadran će se obratiti Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Crne Gore sa molbom da uzmu učešće u ovom projektu u vidu oslobađanja od PDV-a i pomognu da najtrofejnijem novskom sportskom klubu tokom zime bude omogućen nesmetan trenažni proces, nakon što je došlo do urušavanja krova bazena Instituta Igalo.

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilije Ćuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније