Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

06. 10. 2021. 09:41 >> 10:17
6

MPNKS

Prosvjetarima uskoro plate veće za 17%

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta najavilo je povećanje zarada od 17 odsto za prosvjetne radnike od 1. januara 2022. godine

Iz resora Vesne Bratić poručuju da su od početka mandata pokazali i dokazali da su im na prvom mjestu djeca i prosvjetni radnici, što je, kako kaže, misija i vizija koja mora biti primarna, posebno u resoru prosvjete.

"Da je socijalna politika primat Vladi Crne Gore, govori i činjenica da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uspjelo da obezbijedi uvećanje zarada za prosvjetne radnike u visini od 17%, od 1.1.2022. godine. Povećanje zarade se ne odnosi samo na prosvjetne radnike već i na zaposlene u zdravstvu, što je nesumnjivo veliki uspjeh Ministarstva finansija i socijalnog staranja", navodi se u saopštenju MPNKS.

Kažu da prosvjetni radnici ni u prethodnom periodu nisu bili zapostavljeni.

"Nijednom zaposlenom na određeno vrijeme nije prekidan radni odnos za vrijeme zimskog i ljetnjeg raspusta, usljed čega su: ostvarili zaradu za te mjesece, plaćen im je radni staž, a mnogi su na korak od ostvarenja prava na transformaciju iz radnog odnosa na odredjeno vrijeme u radni odnos na neodredjeno vrijeme", poručuju iz resora Vesne Bratić.

Kako ističu, MPNKS je učinilo sve da i bivši direktori ostvare svoje pravo na rad, čime je, kako dodaju, još jednom pokazano da je staranje o standardu i potrebama zaposlenih na prvom mjestu.

"Zaposleni koji je napravio propuste kao rukovodilac javne ustanova po automatizmu ne znači da je loš nastavnik, naprotiv", dodaje se u saopštenju.

Zbog toga je, kako su kazali, MPNKS sprovodeći politiku Vlade, pružilo jednake šanse za sve.

 

Namjera MPNKS je, kako kažu, jasna kada se uzme u obzir činjenica da je ministarka Vesna Bratić, prosvjetni radnik.

"Da li je potrebno postavljati pitanje kakve su njene želje u odnosu na položaj prosvjetnih radnika u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније