Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

06. 10. 2021. 13:30 >> 13:43

BRĐANIN U TURSKOJ

Zajednički protiv najsloženijih bezbjednosnih prijetnji

Crnogorska policija je spremna da kroz dalju operativnu saradnju sa turskom policijom učestvuje u otklanjanju zajedničkih prijetnji i izgradnji bezbjednijeg ambijenta za život naših građana, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin, koji sa delegacija UP boravi u posjeti Nacionalnoj policiji Republike Turske.

Prvi čovjek crnogorske policije juče se susreo sa generalnim direktorom Nacionalne policije Republike Turske Mehmetom Aktašem sa kojim je, kako je saopšteno iz UP, razmijenio pozitivne utiske o saradnji policija u oblastima od zajedničkog interesa dvije zemlje.

“Ocijenivši pozitivan trend saradnje direktor crnogorske policije Zoran Brđanin i njegov turski kolega Mehmet Aktaš, saglasili su se da će se partnerski odnosi i u narednom periodu dodatno produbljivati u zajedničkom suprotstavljanju transnacionalnom organizovanom kriminalu”, saopšteno je iz UP.

Apostrofirana je dosadašnja uspješna razmijena iskustava i praksi specijalnih policija Crne Gore i Republike Turske i istaknut je zavidan stepen obučenosti i osposobljenosti pripadnika crnogorske policije da se suoče sa najsloženijim bezbjednosnim zadacima.

Borba protiv organizovanog kriminala u svim svojim pojavnim oblicima ne može se ograničiti samo na djelovanje u nacionalnim okvirima već iziskuje zajednički odgovor bezbjednosnih službi na regionalnom i međunarodnom nivou, te su se u tom kontekstu Brđanin i Aktaš saglasili za formiranje zajedničkih timova za sprovođenje istraga u cilju efikasnijeg suočavanja sa ovim oblicima kriminala.

Kako se navodi u saopštenju Aktaš je izrazio posebnu zahvalnost crnogorskim kolegama na pruženoj podršci Republici Turskoj u borbi protiv terorizma, te je stoga još jednom potvrdio spremnost turske Nacionalne policije da putem različitih oblika saradnje, uključujući i donacije i edukacije pruži podršku unapređenju kapaciteta crnogorske policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније