Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

07. 10. 2021. 18:54 >> 18:54

CG - MAĐARSKA

Iniciraće saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i mađarski resorni ministar Ištvan Nađ u okviru sporazuma o ekonomskoj saradnji iniciraće formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da je Stijović u okviru radne posjete Mađarskoj, na poziv Nađa prisustvovao otvaranju sajma poljoprivrede OMEK 2021, nakon čega je bio gost ministra na tradicionalnoj izložbi svijeta lova i prirode pod nazivom “Jedno sa prirodom”.

Navodi se da je tokom sajma održan poljoprivredni kongres na kome su učestvovali visoki predstavnici međunarodnih institucija, ministri poljoprivrede i delegati zemalja Evropske unije.

“U okviru posjete upriličen je i radni bileteralni sastanak tijovića sa Nađom, na kojem su resorni ministri razgovarali o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je cilj sastanka uspostavljanje bolje saradnje u oblasti poljoprivrede, trgovine hranom i žitaricama i pronalaženje zajedničkog odgovora na aktuelno stanje na tržištu žitarica i stočne hrane koje pogađa sektor stočarstva u čitavoj Evropi.

“Ministri su se u saglasili da će u okviru sporazuma o ekonomskoj saradnji inicirati formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će Stijović posjetiti FAO kancelariju u Mađarskoj gde će sa menadžmentom razgovorati o projektnim aktivnostima u Crnoj Gori.

“Poseban fokus tokom posjete Mađarskoj će biti razgovori sa investitorima koji su izrazili interesovanje za otvaranje fabrika i pogona u Crnoj Gori, u oblastima finalizacije proizvoda drvne industrije, proizvodnje bioetanola i pakovanja i izvoza ljekovitog bilja”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније