Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

08. 10. 2021. 13:04 >> 13:05

BEGOVIĆ-FROSARD

Urediti sistemski odgovor na korpuciju i politizaciju u sportu

Sistemski odgovor na korupciju, politizaciju i druge negativne pojave u sportu, neophodno je zakonski i institucionalno dodatno urediti, zaključeno je na sastanku v.d. direktora Uprave za sport i mlade, Marka Begovića i sekretara za sport Savjeta Evrope, Stanislasa Frosarda.

Teme sastanka su bile fokusirane na ponovnom uspostavljanju saradnje Uprave za sport i mlade i komiteta nadležnih za sport Savjeta Evrope.

“Danas sam imao razgovor sa sekretarom Savjeta Evrope, Stanislasom Frossardom koji je prepoznao idejni cilj kojem sam se dodatno posvetio od kada sam stupio na čelo Uprave za sport i mlade, a to je apsolutna depolitizacija i demokratizacija u oblasti sporta i mladih u Crnoj Gori”, kazao je Begović.

Frossard je istakao da Savjet Evrope čvrsto stoji uz Upravu za sport i mlade u procesu dalje profesionalizacije ovog organa, kao i rješavanju brojnih izazova koji se tiču upravljanja politikama u oblasti sporta, te se zahvalio Begoviću na dosadašnjim učincima u ovoj oblasti, a naročito na prevazilaženju problema koji je nastao u vezi sa primjenom međunarodnih standarda u oblasti antidopinga.

Begović ga je informisao da su već obavljene konsultacije sa ministrom unutrašnjih poslova, prilikom kojih je istaknuta spremnost za dinamizacijom aktivnosti u cilju potvrđivanja i pune primjene preostale dvije konvencije Savjeta Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније