Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

11. 10. 2021. 16:41   >>  16:57 2

MINISTARSTVO NAJAVILO

Za rješavanje stambenih pitanja po 70.000 eura godišnje

U ovoj i naredne dvije godine iz tekućeg Budžeta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta biće izdvajano po 70.000 eura za stambene potrebe zaposlenih u studentskim i učeničkim domovima.

To je saopšteno iz Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, nakon sastanka ministarke Vesne Bratić i predsjednika Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Crne Gore Marka Kaluđerovića.

Oni su potpisali danas Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i  studenata u Crnoj Gori, kojim je predviđeno izdvajanje novca za za stambene potrebe.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sastanku su prisustvovali direktorica Direktorata za tercijarno obrazovanje u MPNKS, Neda Ojdanić, kao i članovi Samostalnog sindikata, Olivera Šofranac, Novak Nikolić, Anica Milošević i predsjednica Nadzornog odbora Sindikata, Sonja Bošković. 

”Potpisnici  sporazuma su ocijenili da je današnje potpisivanje još jedan korak u nizu koje je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preduzelo kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilo bolje uslove života, i  predstavlja  nastavak pozitivnog trenda unaprjeđenja politike rješavanja stambenih potreba. Sredstva koja su predmet Sporazuma biće namjenski opredijeljenja za ove svrhe i nadamo se da će pomoći u regulisanju standarda i potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Na sastanku se takođe razgovaralo o tekućim problemima u funkcionisanju i organizaciji rada studenskih i učeničkih domova.

Ministarka Bratić je tim povodom poručila da će prioritetne aktivosti  Ministarstva biti i dalje usmjerene na ulaganje u povećanje studenstskog standarda, kao i unaprjeđenje uslova rada zaposlenih u tim ustanovama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније