Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 10. 2021. 09:14 >> 16:50

HUMANA AKCIJA

Zaposleni u RTCG doniraju krv

Zaposleni u Radio Televiziji Crne Gore učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Načelnica Službe za kolekciju krvi Zavoda za transfuziju Nela Eraković kazala je da su ovakve akcije radnika Javnog servisa, koje se već nekoliko godina organizuju, za pohvalu. Ona je istakla da su zalihe krvi stabilne, ali da su snižene količine nulte i opšte pozitivne krvne grupe.

Nikola Vujanović iz Ljudskih resursa RTCG kazao je da mu je drago da se radnici javnog servisa mogu priključiti akciji davanja krvi.

„Radio Televizija Crne Gore je i do sada organizovala čitav niz humanitarnih akcija. Ovoga puta smo se odlučili za doniranje krvi. Nadam se da će se za to odlučiti i neke druge institucije poučene našim iskustvom“, kazao je on.

Podsjetio je da je davanje krvi najhumaniji čin.

„Sve je anonimno. Ne znamo kome ide krv, ali znamo da ide kome treba. Treba pomoći ljudima kada smo u mogućnosti“, istakao je on.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Nela Eraković podsjetila je da svi koji su vakcinisani Fajzer vakcinom mogu da doniraju krv nakon 48 sati, a ukoliko imaju neke od simptoma da sačekaju sedam dana.

„Što se tiče drugih vakcina koje su aktuelne, mora proći četiri nedjelje od vakcinacije“, kazala je Eraković.

Ona napominje da ljudi koji su prebolovali kovid mogu da doniraju krv.

„Samo mora proći četiri sedmice od simptoma, a oni koji su imali upalu pluća moraju sačekati tri mjeseca kako bi donirali krv“, kazala je Eraković.

Istakla je da je za pohvalu što već nekoliko godina zaposleni u Javnom servisu učestvuju u ovoj akciji.

„Takođe želim da vas pohvalim što redovno pratite naše aktivnosti, jako je bitno da se zna koliki je značaj doniranja krvi i da je ovo jedini način da se dođe do ovog lijeka“, kazala je ona.

Dodaje da su zalihe krvi stabilne, ali da su snižene nulte i opšte pozitivne krvne grupe.

„Tako da eto apelujem na građane koji žele, da se jave“, ustakla je Eraković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније