Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

13. 10. 2021. 12:57   >>  13:34 1

NAJVIŠE ŠEST MJESECI

Harasani ostaje v.d. Uprave za inspekcijske poslove

Vlada Crne Gore produžila je mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Iljiru Harasaniju.

U odluci Vlade navodi se da će Harasani obavljati tu funkciju do imenovanja direktora a najduže šest mjeseci. Harasani je, kako se dodaje, magistar pravnih nauka.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja imanovala je Mariju Božović za zamjenicu Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore u kancelariji u Podgorici.  Božović je, kako se dodaje, dilomirana pravnica a položila je i pravosudni ispit.

Vlada je dala i saglasnost da se za direktoricu Akreditacionog tijela Crne Gore imenuje Anita Krulanović.

Za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume do imenovanja direktora a najduže šest mjeseci imenovan je Srđan Pejović diplomirani inženjer šumarstva a za vršioca dužnosti Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, do imenovanja direktora uprave a najduže na šest mjeseci, imenovan je Vladimir Đaković.

Na lični zahtjev razriješene su dužnosti Majda Terzić predsjednica Komisije za žalbe u postupku za povraćaj imovinskog prava ili obeštećenje i Vesna Daković direktorica Uprave za bezbjednost hrane kao i dva člana Savjeta za prava djeteta: Sabre Decovići Milisava Korać predstavnice NVO.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku dužnosti v.d. direktora Uprave za šume Branka Jankovića. Kako se dodaje, rješenje je donijeto zbog isteka vremena od šest mjeseci na koje je određen za vršioca dužnosti uprave.

Razriješena je i članica Savjeta za konkurentost Gordana Radović.  Kako se navodi u dokumentu, "Rješenje o razrješenju donijeto je zbog prestanka funkcije savjetnice predsjednika Vlade Crne Gore za ekonomska pitanja, po osnovu koje je imenovana za članicu Savjeta". U isto vrijeme za članove Savjeta za konkurentnost imenovani su Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore i Miloš Vuković, koordinator projekta Programa ekonomskog oporavka - Upostavljanje jedinstvene pristupne tačke za SME u Ministarstvu ekonomskog razvoja, do okončanja projekta.

Diplomirana pravnica Danica Kovačević postavljena je za generalnu inspektorku u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Razriješen je i Odbor direktora preduzeća "Monte put" Podgorica. Umjesto Nikole Divanovića, Zahita Ličine i Nikole Đurovića  imanovani su Aleksandar Božović, Stefan Mitrović i Snežana Raičević.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније